De grote oversteek

De Grote Oversteek is een unieke docureeks over de rolpatronen van mannen en vrouwen. Twee Vlaamse dorpen dompelden zich één week lang onder in een grootschalig sociaal experiment. De vrouwen van het Limburgse Lafelt zijn bij de vrouwen van Rosmeer gaan wonen. De mannen van Rosmeer woonden diezelfde week bij de mannen van Lafelt. Vlaanderen kreeg zo, één week lang, een mannendorp en een vrouwendorp, in het mooie zuiden van Limburg.

Eén week lang moesten de mannen en vrouwen er hun eigen boontjes doppen. ‘De Grote Oversteek’ wil zo nagaan of ze probleemloos elkaars plaats en taken kunnen overnemen. We denken graag dat het allemaal wel snor zit met de rollenpatronen tegenwoordig. Bestaan die nog wel? Zijn we in 2007 niet allemaal nieuwe mannen en snelle vrouwen? Deze afleveringen werden vanaf 3 september uitgezonden elke maandag om 20u40 op Eén.

  • Betty Lambregs uit Rosmeer en Miet Moors uit Lafelt hokten voor een week samen. Miet moest haar dorp en thuis verlaten om bij het gezin van Betty Lambregs te gaan wonen. 
  • Guido Coenegrachts uit Lafelt en Lambert Schoenmaekers uit Rosmeer hokten voor een week samen. Lambert moest zijn dorp en huis verlaten om bij het gezin van Coenengrachts te gaan wonen. 
  • Gerrie Moors uit Lafelt en Gert Vos uit Rosmeer hokten voor een week samen. Gert moest zijn dorp en thuis verlaten om bij het gezin van Gerrie Moors te gaan wonen. 
  • Marike Steeman uit Rosmeer en Maddy Jans uit Lafelt hokten voor een week samen. Maddy moest haar dorp en thuis verlaten om bij het gezin van Marike Steeman te gaan wonen. 

Bekijk hier een fragment.

Contactpersoon: 

Annemie Roets

Annemie Roets
T:
02/552 83 33