GOED GEZINd

Wat houdt het project in en wat wil men bewerkstelligen

GOED GEZINd richt zich tot bedrijven die gezinsondersteunende diensten aan hun werknemers willen aanbieden, met het oog op een betere combinatie arbeid-gezin.

Bovendien wil GOED GEZINd HR-managers ondersteunen bij het kiezen voor en het uitwerken van gezinsondersteunende diensten. In samenwerking met partners wordt de dienstverlening op maat van het bedrijf uitgewerkt.

Product(en)

Op basis van verschillende experimenten in uiteenlopende bedrijven, werden volgende toolkits ontwikkeld.

Gezinsondersteunende diensten. Toolkit voor de bedrijven
Deze toolkit omvat een praktische handleiding voor HR-managers, met richtlijnen voor de uitbouw van gezinsondersteunende diensten voor werknemers. Ook wil de toolkit reguliere bedrijven de weg wijzen naar de sociale economie. Door samen te werken met organisaties uit de sociale economie kunnen reguliere bedrijven naast economische ook maatschappelijke winst genereren.

Gezinsondersteunende diensten. Toolkit voor de sociale economie
Deze toolkit wilde organisaties uit de sociale economie de weg wijzen naar de reguliere bedrijfswereld. Door samen te werken met reguliere bedrijven konden ze hun omzet vergroten, hun jobaanbod verruimen en hun imago versterken. 

Omschrijving uitvoerders

Landelijk Dienstencoöperatief  (nu: PUUR) is een organisatie uit de sociale economie die bedrijven diensten voor hun werknemers aanbiedt (met dienstencheques). Het gaat voornamelijk om huishoud- en strijkhulp.

Contactpersoon: 

Annemie Roets

Annemie Roets
T:
02/552 83 33