ESF professionaliseert

Het Europees Sociaal fonds houdt doorheen het hele traject rekening met kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat we hierin kunnen uitblinken, is professionaliseren noodzakelijk.

Om de (potentiële) promotoren goed te bewapenen aan de start en tijdens het verloop van een project, organiseert het ESF-Agentschap verschillende opleidingen. 

Ons aanbod:

 • informatieverschaffing tijdens de infosessies
  Ben je geïnteresseerd in een oproep maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Kom dan naar onze infosessies. Tijdens zo een sessie krijg je uitleg bij de oproep en worden alle inhoudelijke en financiële obstakels besproken. Een infosessie wordt gezien als een eerste kennismaking met de materie van het ESF en geeft je ook de gelegenheid om de mensen die de oproep begeleiden te leren kennen. Onze infosessies worden altijd via de agenda aangekondigd. Dus hou hem in de gaten!
 • saldoseminaries
  Bezig met je tussentijds- of eindrapport? Kom dan zeker naar het saldoseminarie. Tijdens dit moment wordt nog eens helder uitgelegd hoe de financiële regeltjes in elkaar zitten. Ook kan je dan een afspraak maken met je projectbeheerder om prangende financiële vragen te beantwoorden.
 • opleiding gendermainstreaming
  De volledige opleiding bestaat uit 3 elementen:
  De basisopleiding is interactief opgevat en duurt een dag: het theoretisch kader wordt geschetst met uitleg over de diverse begrippen, er wordt ingegaan op de diverse argumenten om gendermainstreaming toe te passen en tenslotte wordt er een instrument aangereikt dat je in staat stelt gendermainstreaming in je project te integreren. Aangezien de integratie van gender in een project/organisatie een veranderingstraject inhoudt, wordt ook verdere begeleiding voorzien. Je wordt uitgenodigd om het instrument ook daadwerkelijk toe te passen en je krijgt individuele feedback van een genderexperte.
  Daarna wordt een terugkom halve dag georganiseerd waarop je gezamenlijk kan reflecteren over de eigen ervaringen en waarop 'good practices' aangereikt worden.
  Na ongeveer een jaar projectwerking volgt dan een laatste bijeenkomst om de eigen ervaringen (successen en tegenslagen) te delen met de andere promotoren.
 • opleiding over kwaliteit en HR-management
  Het ESF-Agentschap wil iedereen ook nog inspiratie geven rond kwaliteitsvol werken, HR-management, nieuwe vormen van werkorganisatie enzovoort. Op regelmatige tijdstippen organiseren we dan ook interessante events en workshops met deze elementen als thema. Een must voor iedereen die een hart heeft voor zijn/haar bedrijf!
  Vind in bijlage de resultaten van de benchmark.

Bijlagen: