Career & AGE

Europees netwerk Career & AGE

In 2013 zag het Europees netwerk "Career & AGE" het levenslicht dankzij de steun van de Europese Commissie. Wij voeren vanuit Vlaanderen de leiding over dit netwerk dat bestaat uit 10 Europese lidstaten en regio’s. De autonome provincie Trento steekt een handje toe als coleider.

Het netwerk wil volop inzetten op loopbanen en carrières van individuen. In tegenstelling tot het vorige Europees netwerk ‘ESF Age’ (www.esfage.eu), waarin de klemtoon voornamelijk lag op maatregelen ter bevordering van het langer werken van 50-plus werknemers en het opnieuw aan de slag krijgen van 50-plus werkzoekenden, wil dit netwerk verder gaan.

Niet langer de doelgroep, maar wel de loopbaan zelf wordt het uitgangspunt. Het netwerk wil een preventieve aanpak verkennen in het streven naar langere en betere loopbanen voor alle Europese burgers.

Deze aanpak zal in de praktijk worden omgezet en vertaald naar een Life course pathway. De verschillende noden en wensen die burgers ervaren tijdens hun loopbaan, voornamelijk in transitiemomenten, zullen daarbij worden meegenomen.

Dit theoretische ‘pathway’ zal in de praktijk worden omgezet aan de hand van concrete oplossingen en goede praktijken, rekening houdend met de dimensies van loopbaan- en levensfase en de generatie waartoe een individu behoort.

Meer informatie? Surf naar www.careerandage.eu of download de brochure hieronder.
Op de hoogte blijven over de resultaten van dit netwerk? Mail naar catherine.bonnarens@esf.vlaanderen.be.

Contactpersoon: 

Catherine Bonnarens

Catherine Bonnarens
T:
0492 15 82 55

Bijlagen: