Maak kans op de nv gezond award

Heeft jouw KMO aandacht voor de gezondheid van haar medewerkers? Doe dan mee aan de nv gezond award!

Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ) lanceert in samenwerking met zijn partners de 3de editie van de ‘nv gezond award’, een wedstrijd voor KMO’s in Vlaanderen en Brussel die aandacht hebben voor gezondheid op de werkvloer. Met deze verkiezing wil het VIGeZ KMO’s motiveren om werk te maken van een gezondheidsbeleid. Een uitgelezen kans voor KMO’s dus om hun gezondheidsinitiatieven in de kijker te zetten.

De winnaar krijgt onder meer een maand lang gratis vers fruit, een pakket stappentellers en een jaar lang fietsbijstand voor een aantal medewerkers die met de fiets naar het werk komen. Daarnaast krijgt de winnaar de kans om zijn gezonde bedrijfsinitiatieven in HR-Magazine voor te stellen. Inschrijven kan vanaf nu via www.nvgezond.be.

Waarom is investeren in gezondheid belangrijk?
Steeds meer KMO-bedrijfsleiders kampen met een uitstroom van zowel oudere als jongere medewerkers waarvoor zij niet snel genoeg vervanging kunnen vinden. Om deze problematiek het hoofd te bieden, kan een goed uitgewerkt gezondheidsbeleid helpen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gezondheidsredenen als gevolg van een fysieke en emotionele werkdruk, één van de hoofdredenen zijn voor dit vroegtijdig afhaken.

Hoe deelnemen?
Om iedereen kans te geven om deel te nemen en de samenwerking tussen buurbedrijven te stimuleren, roept de wedstrijd 3 categorieën in het leven: de categorie ‘individuele KMO’ (profit), de categorie ‘individuele KMO’ (non-profit) en de categorie ‘groep van KMO’s’.

Elke deelnemer vult een deelnamedossier in waarin gepeild wordt naar de inspanningen die je als KMO geleverd heeft op vlak van gezondheid en werk. Op basis hiervan zal een vierkoppige jury uit elke categorie 1 winnaar kiezen.

Wacht niet te lang! De 6 eerste inschrijvingen krijgen een startpakket aan een voordelig tarief met een aantal praktische tools en advies op maat.

Meer info over de wedstrijdvoorwaarden van de ‘nv gezond award’ vind je terug op www.nvgezond.be.

Volg NV GEZOND op Twitter: @VIGeZine  ♯nvgezondaward