Europese Week van Regio’s en Steden spreidt boeiend programma over 3 weken

Op 5 oktober is de European Week of Regions and Cities van start gegaan, het jaarlijkse event rond regionaal beleid dat georganiseerd wordt door DG REGIO van de Europese Commissie. Het event zit boordevol leerrijke praktijken, workshops, lezingen en debatten. Omwille van Covid-19 wordt de editie 2020 digitaal georganiseerd en gespreid over 3 weken. In elke week wordt een ander thema behandeld.

Tijdens de week van 5 oktober is het centrale thema ‘Empowering citizens’. Het is helaas niet meer mogelijk om nog in te schrijven voor deze sessies.

De week van 12 oktober staat in het teken van ‘Cohesion & Cooperation’. Voor de talrijke sessies van dit thema kun je je registeren tot 7 oktober, maar eenmaal een sessie vol zit wordt de registratie afgesloten. In de week van 19 oktober, ten slotte, is het thema ‘Green Europe’. 

De Europese Week van Regio’s en Steden is bedoeld om te discussiëren over de gemeenschappelijke uitdagingen van regio’s en steden, om goede praktijken uit te wisselen, kennis op te bouwen, verschillende regio’s met elkaar in verbinding te brengen en samenwerking en netwerking te stimuleren. De doelgroep is heel ruim: vertegenwoordigers van overheden die Europese fondsen beheren, leden van het Europees Parlement en nationale en regionale politici, vertegenwoordigers van private ondernemingen, burgers, academici en journalisten.

Meer info en inschrijven via deze link: https://europa.eu/regions-and-cities/_en