Themawerkingsdag digitaal (samen)werken: dit hebben wij onthouden

Als er één ding na corona is blijven hangen, dan is het wel digitaal (samen)werken. Maar wat is de impact van al dat e-werken op leiding geven, autonomie, mentaal welzijn en motivatie? Deze vraag stond centraal op de themawerkingsdag van ESF Vlaanderen begin juni.

Op donderdag 9 juni kwamen zo'n zeventig ESF-projectdeelnemers samen om dieper in te gaan op de verworven inzichten in digitaal (samen)werken tijdens de themawerkingsdag. Aan de hand van praktijkcases en inspirerende keynotes vertelden experts Hermina Van Coillie, Anja Van Den Broeck, Marijke Verbruggen en Lode Godderis over de impact van e-werken op diverse facetten van een werkomgeving.

Dit hebben wij onthouden:

  • Hoe groter de afstand tussen leidinggevende en werknemer, hoe belangrijker het is om het ‘waarom’ uit te leggen en minder te focussen op wat en hoe.
  • De interne druk betekent dat je als werknemer een bepaalde werktaak uitvoert uit schuld, schaamte of angst. Je doet bijvoorbeeld taak A omdat je schrik hebt dat je baas boos zou worden, of je werkt aan taak B omdat je je anders schuldig zou voelen. Die interne druk is de grootste oorzaak voor burn-outs.
  • Telewerken is een middel, geen doel op zich. Die discussie wordt vaak verkeerd gevoerd, door bijvoorbeeld aan te sturen op vaststaande regels als ‘x aantal dagen thuiswerk’.
  • Wat werk en privé betreft zijn er twee types werknemers: de ene kan werk en privé dooreen halen, de andere houdt beiden liever gescheiden. Beseffen tot welke categorie je behoort, is een belangrijk inzicht waar je daarna als werknemer én als werkgever rekening mee kan houden. Denk maar aan vaste of glijdende uren aanbieden, of (al dan niet) e-mails versturen ’s avonds laat. Voor mensen die werk en privé graag gescheiden houden, kan zo’n mail ’s avonds als heel dringend worden gepercipieerd.