Sensibilisering M/V/X

Waarom sensibiliseren?

Omdat we mensen warm willen maken voor nieuwe inzichten. We willen dat ze beginnen praten en dat ze zich anders gaan gedragen. Dat zijn de eerste stappen op weg naar gendergelijkheid. Vooral in gevallen waarin het moeilijk is om een nieuw gedachtegoed aan de man te brengen, of om een bestaande gedachtegoed bij te sturen, zijn sensibiliseringsacties nuttig. We willen dat mensen gaan praten over gender, gelijke kansen, het evenwicht tussen werk en ‘privé’, rechten (zoals ouderschapsverlof), de loonkloof, beleidsbeïnvloeding en duurzaam leren en werken.

Sensibiliseren kan op tal van manieren. Via brochures, televisie- of radiospots, evenementen, acties, affiches, en ga zo maar door. Maar belangrijker dan het gebruikte medium, is de strategie die erachter zit.
De informatie die we hier meegeven kan je ook perfect gebruiken op de werkvloer of binnen een ESF-project. Indien nuttig voorzien we per thema nog wat extra informatie die men kan toepassen op de werkvloer of binnen een ESF-project.

Om het af te leren een leuk voorbeeld van hoe het niet moet.

Wil je zelf aan de slag?

Hieronder geven we een aantal topics en goede voorbeelden die je hopelijk zullen inspireren om op een creatieve manier en met impact te gaan sensibiliseren.

- Vertrek vanuit de doelgroep

- Onderbouw je communicatie inhoudelijk

- Breng een overtuigende boodschap

- Pas je taal aan...

- Gebruik gender in je beeld

- Gebruik humor en emoties

Tot slot nog dit…

Geloof het of niet, maar Bic heeft een nieuw gamma aan balpennen ontwikkeld, speciaal voor vrouwen. Bekijk wat de Amerikaanse talkshowpresentatrice Ellen Degeneres erover te zeggen heeft.

Contactpersoon: 

Annemie Roets

Annemie Roets
T:
02/552 83 33